Opnieuw fors meer verkeersongelukken

Verzekeraars hebben vorig jaar meer dan 900.000 schadeclaims ontvangen na aanrijdingen. Ongeveer tweederde hiervan kwam van particulieren.

2 mannen bekijken de schade aan hun auto,s
Nieuws
Datum: 07-12-2017

Dat blijkt uit de meest recente Risicomonitor Verkeer het Verbond van Verzekeraars. Nederland staat hierdoor niet meer in de top drie van verkeersveilige Europese landen.

629 doden, € 14 miljard

Niet alleen het aantal schades neemt toe, ook het aantal doden loopt de laatste jaren op. In 2016 vielen er 629 doden in het verkeer. En de schade als gevolg van verkeersongelukken is inmiddels opgelopen tot het duizelingwekkende bedrag van € 14 miljard per jaar.

Meer kilometers

Doordat het economisch weer goed gaat, maken Nederlanders meer kilometers. Volgens het Verbond is dat dan ook de voornaamste oorzaak van het toenemend aantal ongelukken.

Smartphone

Verder zijn de Nederlandse wegen niet overal berekend op de verkeersstromen, wat ongelukken in de hand werkt. Ook wijst de branche-organisatie op het toenemend smartphonegebruik van verkeersdeelnemers.

Verkeersveiligheidsmanifest

Om de trend te doorbreken, heeft een samenwerkingsverband van ruim dertig organisaties eerder dit jaar het Verkeersveiligheidsmanifest opgesteld. Dit manifest is inmiddels opgenomen in het regeerakkoord. Verzekeraars roepen het kabinet nu op om snel actie te ondernemen.

Autoverzekering

Of de toenemende schade ook gevolgen heeft voor de premie van autoverzekeringen is nog niet duidelijk. Dat wordt bepaald door de individuele verzekeraars, aldus het Verbond.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

(0562) 448 009
06 220 660 10
Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.